Tulevat tapahtumat

Yhdistyksen tapahtumista ilmoitetaan tällä nettisivulla, sähköposteilla, yhdistyksen sisäisessä REPPU-ryhmässä Facebookissa sekä yhdistyksen julkisella Facebook-sivulla.

Retkeilyliiton (TRL) Retkeilijä-lehdessä kerrotaan liiton omista ja muiden paikallisyhdistysten tapahtumista, joihin Järvenpään retkeilijöiden jäsenet ovat tervetulleita. Retkeilijä-lehti jaetaan perinteisen postin mukana niille jäsenillemme, joiden postiosoite on tiedossamme. Muista siis ilmoittaa mahdolliset osoitteenmuutokset jäsenrekisterin hoitajalle (hannele.polla(at)kolumbus.fi).

Huomaathan, että jokaisen tapahtumiin osallistujan tulee huolehtia tarvittavasta vakuutusturvastaan itse, sillä yhdistys ei vakuuta osallistujia!

Keskiviikkona 4.5.2022, 1.6.2022, 6.7.2022, 3.8.2022, 7.9.2022 tapaamiset Tammirannassa

Kokoonnumme kesäkuukausien ensimmäisenä keskiviikkona alkaen klo 18 Tammirantaan. Teemat vaihtelevat. Tarjolla kahvia/teetä - ota mukaan omat eväät ja nuotiomakkarat. Ei ilmoittautumista! Tapaamiset ovat uusille jäsenille erinomainen tilaisuus tutustua toimintaan ja retkeilijöihin. Tervetuloa mukaan!

HUOM! 1.6. tutustumme yhdistyksen kanootteihin Mikon opastuksella ja melomme omatoimisesti Tuusulanjärvellä. 3.8. tarjolla on pihajoogaa Nonnan ohjauksessa.

La-su 28.-29.5.2022 Yhden yön retki Lopelle

Kokoontuminen Lopen S-marketin pihalla klo 10. Ajamme sieltä lähtöpaikkaan, josta patikoimme Isosuntin laavulle. Yöpyminen teltoissa tai laavulla. Kävelymatkaa kertyy noin 10 km. Illalla käymme mm. karavaanarialueella ja sunnuntaina Marskin majalla. Kuljetukset kimppakyydein. Retken vetäjänä on Erkki Sivula, jolle tulee ilmoittautua viimeistään 15.5. (puh. 0400 614 899).

1.6.2022 klo 18 Tammirannan keskiviikkoillan teemana MELONTA

Tutustumme yhdistyksen kanootteihin Mikon opastuksella ja melomme omatoimisesti Tuusulanjärvellä. Tarjolla kahvia/teetä - ota mukaan omat eväät ja nuotiomakkarat. Ei ilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

La-su 11.-12.6.2022 Melontaretki Someronjoelle

Kokoontuminen/lähtö Tammirannassa klo 9, josta suuntaamme Hovimäki Campingin rantaan, osoite Hovimäentie 28, Hirvijärvi (Somero). Ajoaika sinne on noin 2 tuntia, 110 km. Jotkut saattavat tulla suoraan Hovimäkeen, ja siellä tapaamme klo 11. Lauantain melontamatka on noin 10 km. Yövymme Härkälän uimarannalla. Sunnuntaina melontamatkaa kertyy noin 10-15 km.
Kiinnostus on ollut runsasta ja kanootteja/kanootinkuljetuskapasiteettia on rajallisesti, joten ilmoittaudu pikaisesti: Richard Rosling, puh. 050 408 1158. Häneltä saa myös lisätietoja.

15.-22.6.2022 Patikointimatka Montenegroon

Lennämme Tivatiin ja matkaamme ensin bussilla Montenegron keskiosaan, Kolasinin kaupunkiin. Yövymme vuoristohotellissa neljä yötä ja teemme sieltä käsin kolmen päivän ajan patikointiretkiä, ja niiden jälkeen tulemme rannikolle kolmeksi yöksi.

Matkan hinta on 1145 euroa (2-hh huoneessa). Matkalle on nyt ilmoittautunut 23 henkilöä ja lisäpaikkojakin saatetaan saada, mutta matkan hinta voi vaihdella. Tiedustelut: Hannele, puh. 040 504 8296.

Lauantaina 2.7.2022 Puistobluesin pyöräparkki

Vartioimme bluesväen polku- ja moottoripyöriä Tammirannan pihalla ja saamme niin lisätuloja yhdistykselle. Talkooporukka voi ilmoittautua Erkille (0400 614 899) tai Hannelelle (040 504 8296).

Maanantaina 4.7.2022 klo 19 Krapin kesäteatteri "Voi veljet"

Menemme 4.7. katsomaan KUT:n esitystä "Voi veljet" Krapin kesäteatterissa. Ilmoittautumiset Hannelelle viimeistään 3.6.2022 (hannele.polla(at)kolumbus.fi tai 040 504 8296). Lippujen hinta jäsenille on 33 euroa per henkilö ja ei-jäsenille 35 euroa. Eläkkeellä oleville hinta on 31 euroa (jäsen) ja 33 euroa (ei-jäsen).

Ohjaaja Mika Nuojua lupaa, ettei naurulihaksia säälitä tässä farssimestarien Ray ja Michael Cooneyn punomassa mustan huumorin kirpeyttämässä kipaleessa. Lue lisää:

Sunnuntaina 10.7.2022 Päiväretki Lammassaareen

Lisätietoja myöhemmin.

3.8.2022 Tammirannan keskiviikkoiltana PIHAJOOGA

Pihajooga alkaen klo 18 Nonna Viemerön ohjaamana. Pukeudu joogaa varten mukavasti ja tuo oma alusta. Tarjolla kahvia/teetä - ota mukaan omat eväät ja nuotiomakkarat. Ei ilmoittautumista.

5.-7.8.2022 Retkeilyliiton Elotreffit Ukonjoella

Kuljemme omin tai kimppakyydein Ukonjoelle perjantaina 5.8., jolloin majoittuminen ja iltanuotio. Lauantaina 6.8. retki Lieksaan tai Patvinsuolle ja lounas Loma-Kitsissä. Kotimatkalle lähdetään sunnuntaina. Ohjelma tarkentuu.

la-su 13.-14.8.2022 Retki Kotkaan

Retkemme suuntautuu ensin Langinkosken kalastusmajalle ja sen ympäristössä olevaan puulajipuistoon. Sieltä ajamme majapaikkaamme Gasthaus Vanha-Merivartioasemalle, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Kotkan Pookinmäellä, lyhyen kävelymatkan päässä Katriinanpuistosta ja Sapokan puistosta. Meille on varattu 2-4 hengen huoneita, joilla on yhteiset suihku- ja WC-tilat samassa kerroksessa. Lue lisää majapaikasta https://vanhamerivartioasema.fi/fi/

Iltapäivällä käymme majapaikan läheisessä tähystystornissa ihailemassa rannikkoa yläilmoista ja patikoimme rantareittiä Katariinan meripuistoon. Illallisen valmistamme majapaikan omalla grillipaikalla. Seuraavana aamuna teemme yhteisen aamupalan. Sen jälkeen ohjelmassa on 1,5 tunnin opastettu kierros Kotkan palkituissa kaupunkipuistoissa. Kierros lähtee Sapokan vesipuistosta ja päättyy Kotkan Versaillesiin eli Sibeliuksen puistoon. Iltapäivällä halukkaat ennättävät käydä merikeskus Vellamossa, jossa on merenkulkuun liittyvän perusnäyttelyn lisäksi maisemataidetta Ateneumin kokoelmista.

Matkaamme Kotkaan kimppakyydeillä. Osallistumismaksu on noin 40 euroa, ja se sisältää majoituksen, aamiaisen ja illallisen sekä oppaan palvelut. Hinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan. Ilmoittautumiset Hannelelle viimeistään 27.7. puh. 040 504 8296 tai hannele.polla(at)kolumbus.fi.

la-la 10.-17.9.2022 Syysvaellus

Seuraava Lapin matkamme suuntautuu Kilpisjärven alueelle ja Lyngenin vuonon kautta lähelle Barras-tunturia. Voit siis valita viikon rinkkavaelluksen Norjan puolelle tai jäädä Kilpisjärven seudulle. Barras-tunturin reitillä ryhmän vetäjänä on Erkki Sivula.

Matka toteutetaan niin, että jokainen hoitaa itse kulkemisensa Kolarin juna-asemalle 10.9.2022 lauantaiaamuksi. Aamujunalta matka jatkuu tilausbussilla ensin Kilpisjärven retkeilymajalle, jossa osa matkustajista jää kyydistä. Bussi jatkaa sitten Norjaan Lyngenin vuonolle ja sieltä Signalanjokea myötäillen tietä Fv321 pitkin ainakin Signalanjoen sillalle asti. Perillä vaeltajien pääryhmä suuntaa kohti Barras-tunturia ja sieltä viikon kuluessa takaisin kolmen valtakunnan rajalle ja Kilpisjärvelle.

Paluukyyti on kaikilla Kilpisjärven retkeilymajalta siten, että ennätämme Kolarin asemalle lauantaina 17.9.2022 lähtevälle iltajunalle. Olemme perillä etelässä siis sunnuntaina 18.9.

Syksyn juna-aikataulut julkaistaan ja liput tulevat myyntiin 28.4. Varsinkin makuupaikkaliput ovat kysyttyjä, joten kannattaa tilata liput mahdollisimman nopeasti ja ottaa niihin peruutusturva. Nyt tiedetään, että Kolariin lähtee perjantaina 9.9.2022 yksi yöjuna ja samoin yksi junavuoro lähtee lauantai-iltana 17.9.2022 etelää kohti.

Jos jäät Kilpisjärvelle, varaa majoitus hyvissä ajoin vaikkapa Kilpisjärven Retkeilykeskuksesta (https://www.kilpisjarvenretkeilykeskus.fi/majoitus.html). Yhdistys ei tee keskitettyä majoitusvarausta. Kilpisjärven nähtävyyksiin ja vaellusreitteihin voit tutustua linkistä: https://www.luontoon.fi/kilpisjarvenluontokeskus.

Edestakainen bussikuljetus Kolarin asema-Kilpisjärvi-Kolarin asema maksaa runsaat 100 euroa/hlö matkustajien määrästä riippuen. Niille, jotka jatkavat Signalanjoen sillalle, peritään lisäksi noin 20 euroa henkilöltä. Liikennöitsijän antama hinta bussikuljetukselle on sidottu tiettyyn dieselin hintatasoon, joten muutokset ovat mahdollisia.

Huomaattehan, että jokaisen on huolehdittava omasta vakuutusturvastaan itse, sillä yhdistys ei vakuuta osallistujia. Ilmoittautumiset viimeistään 31.5.2022 Tarja Karjalaiselle (tarja.m.karjalainen@gmail.com) tai Hannele Pöllälle (hannele.polla@kolumbus.fi, puh. 040 504 8296). He antavat myös lisätietoja.

Lauantaina 8.10.2022 Tammirannan syystalkoot

Talkoot alkavat klo 10. Tarjolla talkookeitto.